Quatre curiositats del món Disney!

Sempre que tots hem mirat alguna escena de la corporació hem sentit sentiments de tota mena. De tristesa, de felicitat, d’angoixa, de diversió, etc. No obstant això, a l’article que esteu llegint us podreu adonar de diversos fets que, potser, abans no éreu conscients

La pel·lícula més curta!

Feta l’any 1941, Dumbo, que tractava d’un elefant que quan era petit va haver de suportar assetjament per part d’altres animals i que només tenia un amic que era un petit ratolí anomenat Timothy, no va destacar pas per ser d’aquelles que impliquen passar una tarda sencera amb amics o amb família al cinema. I és que la guanyadora d’un premi Oscar a “millor banda sonora” aquell mateix any només va tenir una durada d’una hora i quatre minuts. Per això, és la més curta de la història de Disney. És evident que si algú ha volgut mirar-la al cinema o a casa, si ha fet una mica la migdiada, s’ha quedat sense mirar-la tota!

Pinotxo és Pinotxo?

Des de ben petits hem relacionat Pinotxo pel seu nas i sota la teoria que era massa llarg per les mentides que deia. Però, realment, la cosa que sempre ha representat la figura d’en Pinotxo ha estat el seu cap de fusta. Així va decidir-ho Carlo Collodi, creador seu que va fer el conte com a símbol de rebel·lió amb qui governava Itàlia, ja que l’any 1941, que és quan es va fer el personatge de fusta d’en Pinotxo, el país era dirigit pel dictador Benito Mussolini. 

La protagonista menys protagonista

La princesa Aurora, de la pel·lícula La bella durmiente, és la princesa que menys línies de diàleg ha tingut a la seva pel·lícula. Només en van ser divuit! Aurora, quan va nàixer, va rebre un poder per part de les tres fades protectores que hi havia a la seva família. Flora li dóna bellesa i Fauna una veu agradable. Però, Primavera, abans que pogués donar-ne el seu, fou aturada per la bruixa anomenada Malèfica. Aquesta va llançar-li una maledicció perquè Aurora morís quan fes setze anys, però la mateixa Primavera va evitar la mort enviant un contrafet. Els diversos efectes que Aurora tenia, entre els bons i els dolents, van causar que entrés en un somni profund fins que rebés un petó d’un príncep blau enamorat d’ella. I de tant dormir que per això la princesa Aurora és la princesa protagonista d’una pel·lícula de Disney que menys protagonisme ha tingut!

Mary Poppins, la pel·lícula dels premis Oscars!

Mary Poppins, feta l’any 1964, és la pel·lícula de Disney amb més premis Oscars guanyats! Exactament en té cinc i ha estat nomenada fins a 13 vegades. I és que aquelles escenes tractaven d’una producció cinematogràfica basada en una família londinenca que tenien una filla i un fill malcriats. Tots dos feien la vida impossible a les mainaderes. Malgrat això, Mary Poppins, que era una dona educadora, arriba a la família per canviar les seves vides.

La pel·lícula va ser tan exitosa que va rebre cinc Oscars per: «millor actriu», per Julie Andrews, «millors efectes visuals», «millor muntatge», «millor cançó» i «millor banda sonora».