GoodNews, l’empresa del “bon rotllo”, no deixa de créixer

Nascuda l’any 2020 en vendre cafès pels quioscs de Barcelona, l’entitat catalana travessarà l’oceà Atlàntic i el Mediterrani per abastar l’Amèrica del Sud, el nord de l’Àfrica i l’Orient Mitjà

GoodNews, que és una empresa creada l’any 2020 per Jan Barthe Cuatrecases, Alejandro Catasús, Lucas de Gispert, Fernando Conde i Ignacio Campos, va nàixer amb la idea d’oferir cafès als clients dels quioscs de Barcelona a canvi que ells expliquessin una notícia positiva o alguna cosa bona que havien viscut als darrers temps. La finalitat de tot el que fan és sempre aquesta, transmetre felicitat i bona sintonia amb allò que aconsegueixen vendre.

En una època marcada per la pandèmia, amb un gest tan simple com aquest, donaven vibres positives a la ciutadania. A la Ciutat Comtal, actualment, és a tretze establiments i, també, n’és present a vuit de Madrid i a altres nou de París. Un dels objectius és donar productes com tasses, samarretes, ampolles… i moltes altres coses amb lemes i frases que motivin la gent. Algunes en són: “mai és aviat per a un cafè, mai és tard per a un perdó”, “bon dia del pare, t’estimem” o “el món necessita gent tan especial com tu”, per exemple.

A més a més, l’any vinent augmentaran els punts de venda, ja que seran a Llatinoamèrica, al nord de l’Àfrica i a l’Orient Mitjà. Tanmateix, Jan Barthe no descarta que al futur n’hi hagi a Amsterdam, Berlín, Londres, Hèlsinki i Zuric. En total, el 2025 voldran tenir presència a 100 locals, dels quals només 25 serien a Espanya i la resta pels territoris prèviament confirmats.

Pel que fa al camp econòmic, el 2021 van facturar 870 000 € i fa dos anys en van guanyar 2,7 milions. Del 2023, tot i que no se sap ben bé, podrien haver superat els sis milions d’euros segons les previsions que ells van dir el mes de setembre passat. I és que el mateix Barthe, cap de l’empresa, vol que els clients siguin inversors amb la captació de fons. «Els nous inversors tindran accés a un programa de recompensa exclusiu amb el qual podran obtenir descomptes immediats i rendibilitzar la despesa realitzada», va esmentar. Per tant, recompensaran en funció de la inversió feta per part de qui hagi volgut invertir. D’aquesta manera, torna a quedar ben demostrada la importància de la ciutadania per a ells mateixos.